5 ekološko trajnostnih lepotnih nasvetov!

5 ekološko trajnostnih lepotnih nasvetov!

Lepota v sožitju z naravo.

Dandanes je bolj ekološki in ozaveščen življenjski slog vse bolj temeljen, tudi v naši lepotni rutini! Bi radi spremenili svoje navade, a ne veste, kje začeti? Začnite s svojo kopalnico! Oglejte si naše nasvete in korak za korakom izboljšajte svoj življenjski slog.

1. Zbogom plastična embalaža!

Začnimo z osnovami! Vedno izberite kozmetiko brez plastične embalaže! Na srečo je danes vedno več blagovnih znamk, ki se odločajo za ekološko trajnostno embalažo, narejeno iz sladkornega trsa, stekla ali drugih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Pa ne samo to: številne blagovne znamke uporabljajo bambus, saj zelo hitro raste.

V podjetju Cosmeterie se trudimo, da delamo čimbolje za okolje. Dejansko za pošiljke uporabljamo kartonske škatle, v notranjost pa dodamo 100% biološko razgradljive materiale, da bolje zaščitimo vaše izdelke.

2. Izberite izdelke za večkratno uporabo

Ali se vaše smeti pogosto napolnijo s predmeti za enkratno uporabo, kot so bombažne blazinice, robčki in vložki? Potem je morda čas za spremembo! Trg je zdaj poln veljavnih in super ekološko trajnostnih alternativ, ki ne ščitijo le vaše denarnice, temveč tudi okolje. Kaj pa na primer bombažne blazinice iz mikrovlaken?

Nasvet Cosmeterie: Čistilne blazinice iz organskega bombaža iz Pure Skin Food so odlična alternativa klasičnim bombažnim blazinicam. Natančneje, te proizvajajo v poštenih in podpornih pogojih v laboratoriju v Peruju, kjer se gluhe ženske lahko naučijo poklica šivilje.

3. Izberite trdne šampone, balzame in gele za prhanje

Šamponi, balzami in geli za prhanje: pogosto jih kupujemo v tekoči obliki in tako zapravimo veliko plastike! Trdne različice so vsekakor bolj zelena in naravi prijazna alternativa. Trdni šampon ali balzam za lase na primer ne vsebuje vode in ne zahteva konzervansov ali plastične embalaže. Preizkusite jih, prihranili boste tudi veliko prostora v svoji kopalnici!

Nasvet Cosmeterie: Šampon Foamie's Hibiscus je kot nalašč za nego poškodovanih las! Zaradi posebne formule so mehki kot svila, in izdelek nima nobene plastične embalaže!

4. Pravilna ustna higiena

Običajne zobne ščetke so narejene iz plastike in nafte, zaradi česar na žalost niso preveč trajnostne ... za razliko od bambusa! Slednji so v resnici veganski, kompostirni in narejeni s spoštovanjem do narave. Mimogrede, tablete za ustno higieno so odlična alternativa zobni pasti, ste vedeli?

Nasvet Cosmeterie: s kompletom Natural Natural Oral Care Stop The Water! čiščenje zob še nikoli ni bilo tako preprosto in učinkovito.

5. Fair Beauty

Pogosto v kozmetiki obstajajo besede, ki niso vedno jasne, na primer "Fair Beauty". Natančneje, govorimo o pravični trgovini z naravno kozmetiko. Izvlečke pravične trgovine, ki so prisotni v kozmetiki, je treba pridobiti z okolju prijaznim kmetijstvom, ki varčuje z viri, in tako podpirati ekološko trajnostni razvoj. Poleg tega so delovni pogoji na nasadih s certifikatom Fairtrade boljši in pogosto vključujejo tudi lokalne dobrodelne projekte. Če vas vedno zanima nakup te vrste izdelkov, ne pozabite vedno skrbno preveriti etikete.