Losjon, krema ali mazilo - v čem je razlika?

Losjon, krema ali mazilo - v čem je razlika?

Tako so sestavljene mešanice!

Vsakodnevno uporabljamo različne mešanice, da ohranimo zdravje in lepoto kože - najsi gre za losjone, kreme ali balzame. Sestavljeni so iz vode, olja in emulgatorja, ki omogoča mešanje prvega. Na osnovi vsebnosti vode in olja nastane emulzija. To je znano kot emulzija voda v olju ali olje v vodi.

Losjoni - odlična mazljivost

Losjon drsi po koži in je pogosto zelo bogat, da koži zagotavlja dolgotrajno nego. Je emulzija olja v vodi, pri kateri je vsebnost vode večja od vsebnosti kreme ali balzama. To ima za posledico odlično mazljivost, idealno za uporabo na večjih površinah. Losjoni za telo oskrbujejo kožo z dovolj vlage, vitaminov in hranilnih snovi, da ohranijo zdravje in elastičnost kože. Ker imajo losjoni majhen odstotek olja, jih koža zlahka absorbira in zagotavlja prijeten občutek kože.

Cosmeterie nasvet: Losjoni so idealni za običajne tipe kože. Suha koža mora uporabljati izdelke z večjo vsebnostjo olja.

Kreme - vlažilni ojačevalci

Krema na splošno vsebuje več vode kot olja in jo klasično najdemo v večini kopalniških omaric. Namen krem je, da kožo oskrbi z dovolj vlage, hkrati pa jo je enostavno in lahko uporabljati. Razmerja olja in vode se lahko razlikujejo, krema pa je oblikovana za osvežitev, uravnavanje in vlaženje kože. Kreme so obogatene z različnimi sestavinami, namenjenimi posameznim vrstam kože in težavam.

Cosmeterie nasvet: Priporočljivo je uporabljati kreme na vodni osnovi za mastno in kombinirano kožo, ker dovajajo vlago, ne da bi bile mastne. Koža, ki je nagnjena k občutljivosti, sme uporabljati samo kreme z nizko formulo ali brez vonja. To preprečuje nevarnost draženja. Če je vaša koža bolj suha, se odločite za bogato kremo z visoko vsebnostjo olja.

Balzami - z visoko vsebnostjo olj

Balzami so emulzije vode v olju z visoko vsebnostjo olja. Oblikovani so za zaščito kože in zaklepanje vlage. Poleg tega tako imenovana olja ali mazila ne vsebujejo vodne komponente, ki pokriva kožo in zagotavlja intenzivno zaščito.

Cosmeterie nasvet: Suhim vrstam kože lahko koristi balzam z visoko vsebnostjo olja za zaščito kože pred suhostjo in dehidracijo.


Spremljajte Cosmeterie na družabnih omrežjih!