Arganovo olje: eno najdragocenejših olj na svetu

Arganovo olje: eno najdragocenejših olj na svetu

Intenzivna nega kože, las in nohtov

Arganovo olje je eno najdragocenejših olj na svetu in ga zaradi svojih odličnih lastnosti lahko najdemo v številnih kozmetičnih izdelkih. Prepričajte se o delovanju rumeno-zlatega olja, ki intenzivno neguje kožo, lase in nohte.

Kako se pridobiva arganovo olje?

Arganovo olje pridobivajo s stiskanjem semenskih lupin plodov drevesa, imenovanega arganija. Ta drevesa rastejo izključno v Maroku in so tam zaščitena. Arganije zrastejo do 12 m v višino, so trnove in imajo obsežno drevesno krošnjo. Drevo mora biti staro vsaj pet let, da lahko obrodi prve plodove. Pridobivanje olja je zelo zapleteno - ker je drevo trnato, se semena ne pobirajo, temveč se jih pobere s tal. Nato se posušijo na soncu, semena se sprostijo iz posušene kaše in razpokajo. Po mletju naredijo pasto, ki ji dodajo mlačno vodo in gnetejo, dokler se olje ne loči.

Kako deluje arganovo olje?

Arganovo olje je sestavina z večplastnim delovanjem. Uporablja se lahko za kožo, lase in nohte, saj daje gladek učinek ter intenzivno vlaži in deluje antibakterijsko. Poleg tega se arganovo olje pogosto uporablja za zdravljenje kožnih madežev, šibkega vezivnega tkiva in kožnih bolezni.

Za koga je arganovo olje primerno?

Ker je arganovo olje povsem naraven izdelek, ga telo zelo dobro prenaša in ga lahko uporablja vsa družina.

Odkrijte naše izdelke in se prepričajte o učinku dragocenega olja

Whamisa - Organic Flowers Toner Deep Rich: Ta vlažilni tonik, ki ima podobno konsistenco kot serum, zagotavlja vaši koži dolgotrajno svežino. Dragocene sestavine, kot so arganovo olje, izvleček regrata ali fermentirane gobe, lahko pomagajo izboljšati strukturo kože.

Maria Nila - True Soft Shampoo: Vaši lasje hrepenijo po dodatni dozi vlage? Potem je ta šampon pravi za vas. Razvit je bil posebej za suhe lase in arganovo olje, ki ga vsebuje, hitro povrne sijaj las.

Iroha Nature - Argan Nourishing Gloves: Negovane roke, kot po profesionalni manikuri? S to masko za roke je to zelo enostavno. Zahvaljujoč negovalnim sestavinam vlažilna formula v hipu poskrbi za gladke, mehke roke in okrepljene nohte.