DIY maske za lase

DIY maske za lase

Težave z lasmi? Brez panike, imamo ustrezna domača sredstva: DIY maske za lase. Večina sestavin, imate verjetno že doma. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati pri izdelavi domačih mask za lase, je iskanje sestavin na kakovostnih izdelkih.

Priprava je zelo enostavna, saj se z vsemi recepti sestavine preprosto pomešajo v skledo ali drugo posodo in enakomerno nanesejo na vlažne lase. Po določenem času delovanja maske enostavno temeljito sperite in oblikujte lase kot običajno.

#1 Krhki lasje in razcepljene konice

Z redno uporabo so vaši lasje opremljeni z več vlage in lahko povzročijo čudeže pri krhkih laseh in razcepljenih koncah. Vonj majoneze izgine takoj po pranju.

½ olupljen avokado
2 čajni žlički kokosovega olja
1 žlička medu
1 žlica majoneze

Čas delovanja: 10-15 minut

Uporaba: enkrat na teden

#2 Suhi lasje in za več elastičnosti

Maska za lase izboljša naravno elastičnost las in zagotavlja suhim lasem vlago. Tudi za lasišče je ta maska prava poslastica, saj ga trajnostno pomirja. Po potrebi se lahko izpusti tudi olje sivke.

1 banana
2 čajni žlički oljčnega olja ali mandljevega olja
3 kapljice olja sivke
1 žlička medu

Čas delovanja: 10 minut

Uporaba: enkrat na teden

#3 Prhljajasto lasišče / rast las

Na žalost ne le pri moških je znova in znova aktualna tema: prhljaj. Še posebej pozimi je naše lasišče posebej občutljivo. S kislostjo jabolčnega kisa vrnemo PH vrednost vašega lasišča v naravno ravnovesje. Kis stimulira tudi cirkulacijo lasišča, ki hkrati spodbuja rast las in preprečuje izpadanje las.

Kaj potrebujete?

1 x sok limone
1 x žlička medu
1 x žlica jabolčnega kisa

Čas delovanja: 15 minut

Uporaba : dvakrat na teden

Veliko veselja pri preizkušanju! In če si sami ne želite izdelati maske, lahko uporabite tudi naravne maske za lase.