Prehranska dopolnila v kozmetiki

Prehranska dopolnila v kozmetiki

Vse, kar morate vedeti o nutrikosmetiki.

Vedno več kopalniških omaric je založenih s tabletami, ampulami in kapsuliranimi tabletami za kozmetične namene. Izvedite vse, kar morate vedeti o nutrikosmetiki - prehranskih dopolnilih v kozmetiki - v današnji objavi na blogu!

Zakaj "Nutricosmetics"?

Izraz nutrikosmetika sestavljata dva pojma: prehrana in kozmetika. Tu se dve področji prekrivata. Nutrikozmetika naj bi krepila kožo, lase in nohte, hkrati pa spodbujala njihovo lepoto. Tu je pregled najpomembnejših sestavin in njihovih učinkov:

Derivati vitamina A: zaščitne, uravnavalne lastnosti pri delovanju in odpornosti kože in sluznic.

Vitamin C: spodbuja nastanek kolagena in vezivnega tkiva, spodbuja regeneracijo kože in ščiti pred škodljivimi UV žarki.

Vitamin E: preprečuje škodljive UV žarke in spodbuja zaščito celične membrane.

Omega-3 maščobne kisline: prispevajo k normalnemu delovanju možganov, vida in delovanja srca.

Gama linolna kislina: prispeva k uravnavanju izločanja sebuma.

Beta-karoten: nevtralizira proste radikale in spodbuja zaščito celične membrane.

Kaj stoji za nutrikosmetiko?

Tako imenovana "lepotna hrana" bi morala služiti kot dodatek kozmetičnim izdelkom, saj ti ne morejo prodreti v vse plasti kože. Učinek imajo le na povrhnjico. V veliki meri proces staranja kože poteka veliko globlje.

Nutrikozmetika bi morala podpirati tudi vašo lepotno rutino in ščititi funkcije in strukturo kože. S krepitvijo kožne pregrade se lahko koža hitreje regenerira, bolje shrani vlago in okrepi lastno obrambo kože.

Ena prednost nutricosmetike je možnost ciljne uporabe. Za nekatere težave s kožo lahko vzamete različna prehranska dopolnila.

Ne pretiravajte!

Prehranska dopolnila so lahko odličen dodatek k običajni lepotni rutini. Bodite pa tudi previdni in nikoli ne jemljite več dodatkov, kot jih priporoča proizvajalec. Poleg tega nutricosmetike ni mogoče preprosto kombinirati med seboj. Vnaprej se prepričajte o vseh podrobnostih, sicer lahko pride do neprijetnih stranskih učinkov, če ne upoštevate priporočenega dnevnega vnosa.

Prehranska dopolnila niso nadomestek za uravnoteženo prehrano!