Poslovne ženske v lepotni industriji

Poslovne ženske v lepotni industriji

Odkrijte lepotne znamke, ki so jih ustanovile močne ženske.

8. marec - mednarodni dan žena

Mednarodni dan žena že nekaj let opozarja na vprašanja enakih pravic in enakosti spolov. V čast tega posebnega dne predstavljamo 4 blagovne znamke, ki so jih ustanovile vplivne ženske v lepotni industriji.

ILIA Beauty

Sasha Plavsic je bila vedno zelo tesno povezana z naravo. Po diplomi se je leta 2006 preselila v Los Angeles, kjer je več let delala kot vodja modnih in kozmetičnih znamk. Nekega dne jo je mama spodbudila, naj si podrobneje ogleda sestavine, ki jih najde v njenem najljubšem balzamu za ustnice. Sasha je bila šokirana, ko je ugotovila, da mnogi od njih niso varni. Takoj se je podala na novo poslanstvo: ustvariti varen, učinkovit in naraven balzam za ustnice. In tako se je rodila ILIA Beauty.

Dr. Tonar

Dr. Ursula Tonar kot priznana specialistka na področju estetske dermatologije se osredotoča predvsem na temo kože in dolgotrajne lepote. Dr. Tonar že več kot 15 let raziskuje (nego) kože in išče nove, inovativne učinkovine. Je strokovnjakinja na svojem področju in soimenjakinja Kozmetike Dr. Tonar. Blagovna znamka tesno sodeluje s svojimi strankami pri razvoju visokokakovostne in učinkovite kozmetike za brezhibno polt.

NUXE

Aliza Jabès je bila vedno poslovno podkovana, diplomirala je na Science Po Paris, z MBA iz marketinga in financ. Prek očeta, farmacevtskega raziskovalca, je Aliza že zgodaj razvila posebno zanimanje za moč rastlin. Kozmetika je bila vedno ena njenih največjih strasti. V zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja je v Parizu odkrila majhen raziskovalno-razvojni laboratorij in se odločila, da bo to izhodišče za lepotno blagovno znamko, ki jo sestavljajo izdelki z učinkovitimi, čutnimi sestavinami naravnega izvora.

Elizabeta Zefi

Elizabeta Zefi, po poklicu uspešna frizerka, se zadnjih 20 let vsakodnevno ukvarja z vsemi stvarmi v zvezi z lasmi in lasiščem. Njen pristop: zdravo lasišče je neposredno povezano z lepimi lasmi. Leta 2014 je odprla svoj salon v Münchnu-Schwabnigu in kmalu zatem razvila lastno linijo za nego las z edinstvenimi formulami. Pristnost blagovne znamke in strokovno znanje Elizabete Zefi sta hitro pripeljala do mednarodnega uspeha.