5 nasvetov za sijoče, zdrave zobe

5 nasvetov za sijoče, zdrave zobe

Za bleščeč nasmeh s temi nasveti

Vsi vemo, kako lahko čudovit svetleč nasmeh očara vse okoli nas. Trik za sijoče zobe? Ustrezna zobna higiena! Z našimi 5 nasveti boste dobili zapeljiv in negovan nasmeh.

1. Vse je vprašanje tehnike

Kot otrokom so nam vedno govorili, kako pomembno je umivanje zob po vsakem obroku. Toda razlika je v tehniki ščetkanja zob. V zadnjem času se je "valjarska tehnika" izkazala za posebno učinkovito. Kako to deluje? Preprosto: z gibanjem zapestja morate glavo ščetke zasukati "od rdeče do bele", torej od dlesni (rdeče) do zoba (bele).

Poleg tega je zelo pomembno, da zobe osvobodimo ne le ostankov hrane, temveč tudi zobnih oblog. Pravzaprav samo ščetkanje zob pogosto ni dovolj, zato strokovnjaki priporočajo uporabo zobne nitke.

2. Izberite prave izdelke

Ne bodite pozorni le na izbiro prave zobne paste, temveč tudi na kakovost zobne ščetke.

Zobna pasta: nežno, a temeljito čiščenje, to je moto, ki mu moramo slediti! Poskrbite tudi, da vaša zobna pasta vsebuje fluor, saj ta sestavina pomaga pri boju proti zobni gnilobi.

Zobna ščetka: Pri nakupu zobne ščetke bodite pozorni na trdoto ščetin. Za zdrave dlesni strokovnjaki priporočajo srednjo trdoto. Idealna zobna ščetka ima tudi majhno glavo (2-3 cm) za boljši doseg prostora med enim in drugim zobom.

3. Upoštevajte pravilno prehrano

Vsi že vedo: nekatere pijače, na primer kava ali čaj, lahko obarvajo in uničijo zobe. Toda ali ste vedeli, da obstajajo živila z nasprotnim učinkom, zaradi česar so obje bolj beli in močnejši?

Izdelki, bogati s kalcijem: Kalcij je zelo pomemben za krepitev zob! Zato je za zdrave in močne zobe zelo pomembno, da ga dobimo pravo količino. Na splošno ga lahko najdete v mlečnih izdelkih in njegovih derivatih, kot so jogurt in siri. Ali sledite veganski prehrani ali ne obožujete mleka? Ni problema! Brokoli in cvetača sta lahko odličen vir kalcija!

Izdelki iz polnozrnate pšenice: Ali ste vedeli, da lahko slina nevtralizira kisline in odstrani ostanke hrane? Pravzaprav, ko jemo, nam vedno pravijo, naj dobro žvečimo, da spodbudimo slinjenje. Zakaj torej v svojo prehrano ne poskusite dodati hrustljavega polnozrnatega kruha? Pokazalo se je tudi, da so ogljikovi hidrati v polnozrnatih izdelkih še posebej nežni do zob.

Oreščki: Lešniki in mandlji niso samo bogati s kalcijem, temveč tudi rahlo in naravno drgnejo zobe! Trda tekstura suhega sadja ima učinkovit in super nežen piling učinek pri žvečenju. So tudi odličen prigrizek z nizko vsebnostjo sladkorja in visoko vsebnostjo kalcija.

4. Preizkusite tehniko žvrkljanja olja

Žvrkljanje olja je lahko odlična tehnika za učinkovito čiščenje zob. Kako deluje? Gre za preprosto izpiranje zjutraj z namenom čiščenja ustne votline s specifičnim in visokokakovostnim oljem. Na ta način bi moralo olje odstraniti toksine iz ustne sluznice, ki so se nabrali ponoči.

5. Če ste na poti, poskusite s pastilami

Če želite za zobe skrbeti tudi na poti, lahko poskusite s pastilami posebej za ustno higieno. Ne samo, da osvežijo vaš dih, temveč tudi zobem in dlesnim zagotavljajo dragocene učinkovine, ki zdržijo cel dan. Pred nakupom se prepričajte, da izdelek vsebuje na primer vitamin C ali D.