Naredite si svojo manikuro doma - tako enostavno je!

Naredite si svojo manikuro doma - tako enostavno je!

Navodila po korakih

Vse, kar potrebujete, je nekaj osnovnih izdelkov za nego nohtov in naš enostaven vodnik po korakih za popolno manikuro doma. Skrb za nohte in obnohtno kožico je bistvenega pomena za lep in zdrav videz.

1. korak - manikura

1. Očistite roke in nohte

Da bi dosegli lepe in profesionalne rezultate, je pomembno, da začnete s čistim platnom. Roke in nohte temeljito umijte z vodo in milom. S čopičem za nohte nežno odstranite delce umazanije in olje.

2. Nega obnohtne kožice

Koža na nohtni postelji mora biti mehka, da olajša potiskanje nazaj ali odstranjevanje delov povrhnjice. To je najbolje narediti z uporabo tako imenovanega mehčalca za obnohtno kožico. Lahko pa si privoščite namakanje rok. Preprosto za približno 3 minute potopite prste v skledo z mlačno vodo, pomešano z majhno količino mila ali blagim gelom za prhanje.

3. Odrivanje obnohtne kožice

Na splošno se obnohtna kožica reže, ko manikiramo v nohtnem salonu. Pri manikiri doma priporočamo, da namesto tega obnohtno kožico potisnete nazaj z leseno palčko za ta namen.

4. Pravilno piljenje nohtov

Pilica za nohte je najboljše orodje za skrajšanje nohtov. Da nohti ne postanejo krhki, uporabite oblazinjeno pilico za nohte z drobno površino zrn. Pomembno: Prvič - vedno pilite v eno smer, da se nohti ne zdrobijo, drugič - pilico vedno položite pravokotno na rob nohta. Pred piljenjem se prepričajte, da so nohti suhi. Ko dosežete popolno obliko, nežno drsite po nohtih z gladkim delom pilice za nohte.

5. Nega nohtov

Če nameravate nohte nadalje obdelovati in barvati, vam priporočamo uporabo nege. Tretma je oblikovan tako, da nohte oskrbi z bistvenimi hranili. Ta pomembna hranila povečajo odpornost in podaljšajo negovan videz.

  • Nailberry Acai Nail Elixir vsebuje kombinacijo keratinu podobnih peptidov in olj iz pistacije, ki krepijo nohtno posteljo. Arganovo in baobabovo olje neguje in vlaži nohte, izvlečki acai jagodičja in vijolice pa noht varujejo.

  • Ojačevalnik za nohte OPI Navy Envy zagotavlja tudi trdnejše in nahranjene nohte. Nega nohtov je oblikovana s pšeničnimi beljakovinami in kalcijem. Kompleks sestavin zagotavlja optimalno krepitev nohtov. Hkrati nohtna obdelava nohtom daje tudi nežen nude odtenek.

2. korak - lak za nohte

1. Osnovni premaz

Osnovni premaz zagotavlja, da so nohti zaščiteni pred razbarvanjem in podaljša obrabo nanesenega laka. Prav tako gladi majhne izbokline za še lepši zaključek. Pred nanosom osnovnega premaza se prepričajte, da so nohti suhi in brez ostankov olja. Pustite, da se formula posuši približno 15 minut, preden nadaljujete z naslednjim korakom.

Iščete popoln osnovni premaz? Kester Black Base Coat je veganski, 10-free, zračen, gladi strukturo nohta in zmanjšuje lomljenje nohtov.

2. Dvoslojni lak za nohte

Pri uporabi laka z dobro pokritostjo običajno zadostuje ena plast laka. Vendar dva sloja laka za nohte ne samo zagotavljata več neprosojnosti, temveč dajeta tudi profesionalni videz gel-laka za nohte. Najbolje je, da lak nanesete v treh potezah, od povrhnjice do konice nohta, začenši na sredini nohta. Pustite, da se prvi sloj posuši dobrih 15 do 20 minut, preden nanesete drugi, tanek sloj laka. Pustite, da se še ta sloj suši 15 do 20 minut.

3. Zgornji premaz

Lak zatesnite z nadlakom. Zaključni sloj ščiti lak, podaljša obstojnost in poskrbi za sijajni zaključek. Zadnja plast laka bi se morala popolnoma posušiti (vsaj 15 minut). Postopek sušenja je mogoče pospešiti z uporabo posebnih izdelkov.

4. Pospešite postopek sušenja

Le nekaj kapljic OPI DripDry zadostuje, da znatno pospeši postopek sušenja sveže nanesenega laka. Izdelek vsebuje tudi hranljivo olje jojobe in antioksidant vitamin E, ki hrani kožico s svojimi vlažilnimi lastnostmi.

5. Končajte z oljem za nohte in kremo za roke

Ko se lak popolnoma strdi, lahko začnete z zadnjim korakom rutine za nego rok in nohtov. Če želite ohraniti prožnost obnohtne kožice, nanesite majhno količino olja za nohte in ga nežno vmasirajte v kožo okoli nohtov. Hranilno olje za obnohtno kožico Nailberry Little Treasure s pomočjo sladkega mandljevega olja neguje suhe in razpokane predele. Vitaminski kompleks, sestavljen iz vitaminov A, E, B1, B2 in B6, intenzivno obnavlja nohte in povrhnjico.

Za konec si privoščite negovalno kremo za roke in uživajte v svoji popolni manikiri DIY. ;-)

Spremljajte Cosmeterie na družabnih omrežjih, če želite spremljati najnovejše lepotne novice in obdarovanja!