6 nasvetov za zdravo, dolgotrajno porjavelost!

6 nasvetov za zdravo, dolgotrajno porjavelost!

Tako še posebej dolgo traja vaša poletna polt.

Ure, preživete na soncu, specifični izdelki in neprekinjeni tretmaji: vsega tega ne naredimo, da bi nam porjavelost v nekaj tednih izginila! Za vas smo našli 6 majhnih nasvetov, kako dolgo dolgo ohraniti porjavelost.

Pred sončenjem

1. Piling kože ob pravem času

Prvi korak do sanjske porjavelosti je pripraviti kožo pred sončenjem. Z nežnim pilingom enkrat na teden bo vaša koža postala mehka in brez preveč truda boste odstranili odmrle celice. Tako boste dobili tudi enakomerno in čudovito porjavelost. Pomembno pa je, da se odločite, kdaj narediti piling: če je le mogoče, se nekaj dni pred sončenjem izogibajte pilingu. Dejansko je zaradi pilinga koža še posebej občutljiva, zato je ne smemo izpostaviti UV žarkom.

2. Izberite pravo hrano

Če želite kožo zaščititi pred soncem, se ne omejujte s kremami za sončenje, ampak tudi izberite pravo hrano! V tem letnem času se odločite za hrano, ki vsebuje antioksidante, kalcij in cink, ki kožo ohranjajo zdravo in lepo.

Antioksidanti: agrumi, kivi, jagode, melone, korenje, paradižnik, paprika, špinača.

Kalcij: mleko, mlečni izdelki, jagodičevje in brokoli.

Cink: brazilski oreščki, kakav, valjani oves.

3. Pijte dovolj

Zdrava in negovana koža dlje ohranja porjavelost. Iz tega razloga tudi ne pozabite popiti dovolj - vsaj 2 litra na dan. Izogibajte se preveč sladkim pijačam, če je le mogoče, in se odločite piti navadno vodo. Za dodaten odmerek antioksidantov lahko pijete tudi zeleni čaj!

Med sončenjem

4. Nanesite kremo za sončenje pravilno

Večina ljudi ne pozabi nanesti kreme za sončenje 20–30 minut pred odhodom na sonce. Vendar pa je za doseganje zdrave porjavelosti zelo pomembno, da SPF nanesete približno vsaki dve uri. Če ne veste, koliko kreme za sončenje uporabiti, upoštevajte "pravilo 2 prstov":

Iztegnite kazalec in srednji prst, na vsak prst nanesite trak kreme in ga razporedite po želenem območju. Za glavo, vrat, prsni koš in trebuh boste potrebovali "dva prsta" in še dva za levo roko, desno roko, levo stegno, desno stegno in spodnji del noge.

Po sončenju

5. Hidracija, hidracija in hidracija!

Kožo, izpostavljeno soncu, je treba močno hidrirati. Po celodnevnem sončenju je najbolje uporabiti posebej vlažilni losjon za sončenje. Na ta način se proces obnove kože upočasni, kar omogoča, da zagorelost traja dlje.

6. Uporabljajte občutljive izdelke

Poleti je pomembno, da uporabljate kozmetiko, ki je zelo nežna do kože. Pravzaprav se je najbolje izogibati prevročim izdelkom z alkoholom in prhami, ker bi lahko izsušili kožo. S pravilnimi previdnostnimi ukrepi bo vaša porjavelost trajala še dlje!