Hialuronska kislina pod lupo

Hialuronska kislina pod lupo

Vse, kar morate vedeti o čudovitem zdravilu.

Brez gub, nič znakov staranja kože - skrivno orožje proti staranju je hialuronska kislina. Obljublja pomlajeno polt z upočasnitvijo procesov staranja kože, zaradi česar se spet počutite kot da imate 25 let. Kaj pa je hialuronska kislina in kako lahko koristi koži?

Kaj je hialuronska kislina?

Znano je in njeni učinki so razvpiti, a le malo ljudi pozna, kaj pravzaprav hialuronska kislina pravzaprav je. Je polimer disaharidov, naravna sestavina človeškega vezivnega tkiva, ki se nahaja v medceličnih prostorih med našo kožo in sklepi.

Kako deluje hialuronska kislina?

Hialuronska kislina deluje kot rezervoar za vodo v koži in zagotavlja napetost in elastičnost. S staranjem naravna proizvodnja hialuronske kisline v našem telesu upada. Posledično koža izgubi elastičnost in vlago. To postopoma povzroči nastanek gub in suha območja na koži. Pravilna nega lahko upočasni ta proces, pri katerem hialuronska kislina pride v poštev. Hialuronska kislina se vključi v kozmetiko in jo koža hitro absorbira in predela. Zato je nujno, da to sestavino dodate v svojo vsakodnevno rutino nege kože, da dosežete bistveno bolj gladko in zdravo polt.

Vrste hialuronske kisline

Ločimo med tremi vrstami hialuronske kisline: kratko, srednje in dolgoverižno hialuronsko kislino. Slednja ima takojšen učinek in oskrbi površino kože z vlago ter jo spremeni v zaščitni ščit. Pogosto se predeluje v obliki kapsul ali tablet in naj bi z vsakodnevnim uživanjem podpiral zdravje naše kože. Kratkoverižna hialuronska kislina pa prodre globoko v plasti kože in doseže še posebej močan učinek staranja. Največ se uporablja v kremah, serumih in maskah, ki osvežijo polt z vsakodnevno uporabo.

Komu je hialuronska kislina primerna in na kaj je treba biti pozoren pri njeni uporabi?

Ker telo hialuronsko kislino proizvaja naravno, jo na splošno lahko uporabljamo pri vseh tipih kože. Naša naravna proizvodnja hialuronske kisline se zmanjšuje od 25. leta dalje. Zato je priporočljivo, da začnemo z vključevanjem hialuronske kisline v svojo nego kože najpozneje od takrat, da upočasnimo proces staranja kože. Najbolje je, da vsak dan uporabljate izdelek s hialuronsko kislino, da dosežete optimalne rezultate, hkrati pa dolgoročno ohranjate zdravje kože.


Spremljajte Cosmeterie na družabnih omrežjih, če želite spremljati najnovejše lepotne novice!