Prava nega las za pomlad

Prava nega las za pomlad

Z dodatno porcijo ljubezni.

Zime je konec in prišel je čas, da poskrbite za svoje lase in jih pripravite na poletje. Odkrijte popolne tretmaje in kozmetiko za lase, ki jo boste lahko uporabljali spomladi!

5 nasvetov za nego las spomladi

Naših 5 nasvetov vam bo pomagalo spremeniti zahtevne lase v nekdanji sijaj, nahraniti lasišče in zmanjšati sezonsko izpadanje las.

1. Čiščenje: kakovost nad količino

Zlato pravilo je zmanjšati količino uporabljenega šampona na seanso in ne čistiti las prepogosto. Dovolj je, da lase očistite 2-3 krat na teden. Pogosto šamponiranje lahko privede do okvare naravne zaščitne pregrade in povzroči prekomerno obremenitev lasišča in las. Mastne vrste las lahko čistite pogosteje, vendar ne pozabite, da pri tem uporabite blag šampon. Pri čiščenju las več kot zadošča uporaba šampona v velikosti oreščkov. Ne uporabljajte vroče vode, saj bo lasišče dehidriralo. Namesto tega se odločite za mlačno vodo.

Naš nasvet: Šampon NUORI Shield je primeren za vse vrste las in lasišča. Omogoča nežno čiščenje, koži in lasišču zagotavlja intenzivno vlago in UV zaščito.

2. Zmanjšajte sezonsko izpadanje las

Povečana izguba las je pogostejša spomladi. Pogosto se pojavi zaradi elementov v sledovih ali pomanjkanja vitaminov. Zato je priporočljivo povečati vnos vitaminov B, cinka, bakra, ginka in vitamina C. Poleg tega lahko hormonsko neravnovesje, stres, slaba prehrana in suh zrak v zaprtih prostorih okrepijo izpadanje las.

Naš nasvet: Natucain, pridobljen iz narave, je zelo učinkovit tonik v spreju, ki opazno zmanjša izpadanje las.

3. Razčešite lase na pravi način

Pogosto posežemo po glavniku ali krtači, da lase razvozlamo. Ključnega pomena pa je uporaba orodij, ki pri tem ne bodo poškodovala las. Bodite prepričani, da so ščetine mehke, nežne in okrogle. Izogibajte se grobim orodjem, zlasti krtačam z ostrimi ščetinami ali glavnikom z nepoliranimi zobmi. To lahko privede do poškodbe kože.

Naš nasvet: Ultimate Hairbrush podjetja Tangle Teezer zagotavlja popoln nadzor pri razpletanju in oblikovanju las. Razčeše in se znebi vozlov brez vlečenja.

4. Dodatni del nege po zimskih stresih in obremenitvah

Zima ni idealen čas za naše lase. Nošenje volnenih kap lahko pogosto povzroči lomljenje las, medtem ko suh zrak v zaprtih prostorih povzroči dehidracijo. Dajte svojim lasem ljubezen in nego, ki si jo zaslužijo, z maskami za lase in olji za lase, ki lasem povrnejo naravni sijaj.

Naš nasvet: Ikoo maska za globinsko nego je idealna za vse tipe las, še posebej za suhe lase. Vsebuje sestavine za intenzivno nego, ki vašim lasem omogočajo globinsko nego, ki jo potrebujejo.

5. Čas za zaščito pred soncem

UV-žarki škodljivo vplivajo tako na kožo kot na lase, če niso ustrezno zaščiteni. Poškodujejo lasne mešičke, oslabijo most med keratinskimi plastmi in dehidrirajo lasne mešičke. Vplivi sonca so spomladi pogosto podcenjeni. Zaščitite lase pred vplivi sonca, tako kot kožo: vključite zaščitni faktor v svojo rutino nege las.

Naš nasvet: Hydration Detangler + UV Barrier by Rahua je izdelek, ki varuje lase pred poškodbami, ki jih povzročijo UV žarki, hkrati pa povečuje prožnost in izboljšuje obvladljivost las.