Meet the Founder: éternel

Meet the Founder: éternel

V intervjuju s Sihame Aziz

Blagovna znamka éternel navdušuje s svojimi čistimi in naravnimi sestavinami, večkulturnimi vplivi in z ljubeznijo. Več o ustanoviteljici Sihame Aziz izveste v današnjem članku na spletnem dnevniku.

Kako bi povzeli svojo dosedanjo življenjsko pot?

Jaz sem iz Alžirije. Leta 1999 sem emigrirala v Evropo. Moj prvi postanek je bil v Parizu z idejo raziskave - odkriti ali spremeniti nekaj. Toda življenje je imelo zame drugačne načrte: po naključju sem moža spoznala v Tuniziji na počitnicah. Sprva je pobegnil iz Iraka in je takrat že živel na Dunaju. To je bil razlog, da sem tudi jaz končala na Dunaju.

Tu sem se relativno hitro naučila nemščine in po pridobitvi državljanstva začela študij farmacije. Sprva je bil nemški jezik ovira, a sem se z veliko potrpljenja in pomoči mojih čudovitih avstrijskih prijateljev hitro znašla. Konec koncev je jezik najpomembnejši ključ do integracije. Tako je prišlo do tega, da sem študij uspešno zaključila. Kljub temu, da sem leta študirala in končno uspešno zaključila maturo, sem šla v farmacevtsko industrijo in delala na področju odobritve zdravil. Toda osebno v svetu podjetij v življenju nisem našla tistega, kar sem iskala. Po desetih letih sem odšla v manjše podjetje, kjer sem še naprej delala na sprejemu. Leta 2013 sem si drznila narediti korak k samozaposlitvi. Od takrat svetujem malim in srednje velikim, predvsem nemškim podjetjem s področja fitoterapije, torej zdravil rastlin, in farmacevtskih dovoljenj iz Severne Afrike in Bližnjega vzhoda.

Kako je prišlo do tega koraka?

Pravzaprav je bil zelo tragičen dogodek pozitivna prelomnica v mojem življenju. Rak dojke sem dobila leta 2013. To je moje življenje popolnoma obrnilo na glavo. Predvsem pa je popolnoma spremenilo moje zavedanje življenja. Nenadoma sem se začela spraševati, kaj jem in preverjala izdelke, ki sem jih nanašala na kožo. Tako je nastala blagovna znamka éternel. Čeprav dejansko prihajam iz sveta sintetike, sem vedno čutila, da me vleče v svet fitoterapije.

Treba se je vrniti k izvoru. Včasih je preprostost zapletenost. Éternel zagotavlja tovrstno naravno, kakovostno pristnost. Najboljše surovine, kot sta olje semen opuncije in arganovo olje (oboje zelo bogato z omega-6 maščobnimi kislinami in vitaminom E). Vodo nadomestijo hidrosoli in sok aloe vere. Te surovine imajo vlažilne, protivnetne, protibakterijske in protivirusne učinke. Za proizvodnjo 1 litra olja je potrebna tona semen opuncije, pri čemer se 1 liter tega dragocenega olja proda za približno 600 EUR. Želim samo poudariti kakovost izdelka.

S tem ne želim obogatiti, želim ozavestiti, da morajo ženske paziti, da ne uporabljajo izdelkov, ki vsebujejo strupene sestavine. Zato ponujam najboljše in najdragocenejše sestavine (ki se v lepotni negi v severnoafriški regiji uporabljajo že stoletja) po dostopni ceni.

Kaj želite doseči z blagovno znamko éternel?

Če povzamem: želim ozavestiti o dobrih surovinah in izdelkih. Želim biti poštena. Svetu želim nekaj vrniti.