5 koristnih nasvetov za temne podočnjake

5 koristnih nasvetov za temne podočnjake

Kaj resnično pomaga pri temnih sencah?

Če je bila vaša noč nekoliko krajša ali je delovni teden nekoliko bolj stresen, se to pogosto izrazi tik pod očmi. Vzroki za temne kolobarje in zabuhle oči so pogosto povezani z utrujenostjo ali stresom, ki se jim ni vedno mogoče izogniti. Kaj torej resnično pomaga pri teh neljubljenih temnih sencah?

Kaj so vzroki za temne kolobarje?

Utrujenost

Če ne spite dovolj, v krvi primanjkuje kisika, zaradi česar se koncentracija kisika zmanjša in kri postane temnejša. Ker je koža okoli oči še posebej tanka, je to tudi vizualno opazno. Medsebojno delovanje hitrosti pretoka in pomanjkanja kisika spodbuja temne sence pod očmi.

Stres

Če ste utrujeni, pod stresom, izčrpani, potem vaše celice izgubijo vodo, koža pa ustvari gube in temne sence. To je še posebej očitno na občutljivem območju okoli oči in se kaže v neljubljenih temnih kolobarjih.

5 nasvetov za temne kolobarje in zabuhlost

1. Nasvet za nego oči: vitamin A

Bogat serum vitamina A lahko dela čudeže. Visoko koncentriran vitamin A najdemo na primer v bučah in služi kot eliksir proti gubam, zaradi osvetlitvenega učinka pa je učinkovit tudi proti hiperpigmentaciji. Za mladosten, sijoč predel okoli oči!

2. Nasvet za nego oči: pravilna prehrana

Obstajajo tudi stvari, ki jih zaužijemo, na primer nikotin in alkohol, ki starajo kožo in puščajo temne kolobarje pod očmi. Zato se jim je treba izogibati! Po drugi strani pa morate poskrbeti tudi, da zaužijete dovolj železa, ki podpira vnos kisika, shranjevanje in tvorbo krvi v telesu. Tako se borite proti temnim krogom od znotraj navzven!

3. Nasvet za nego oči: valjček za obraz

Obrazni valjčki iz rožnega kremena in žada ne pomagajo le utrjeni koži, ampak tudi zmanjšujejo zabuhlost. Valji z dodatno manjšo stranjo so idealni za področje pod očmi. Če valjček hranite v hladilniku, lahko tako še posebej zmanjšate temne kroge!

4. Nasvet za nego oči: kofein

Kreme, obogatene s kofeinom, spodbujajo krvni obtok in spodbujajo večji pretok krvi. Tanke žile pod očmi se skrčijo in so manj modre, kar lahko učinkovito prepreči temne sence.

5. Nasvet za nego oči: tekočina

Kot pri skoraj vseh težavah s kožo: tekočine pomagajo! Visok vnos tekočine pomaga zmanjšati podočnjake. Temne sence so pogosto znak pomanjkanja vode!

Spremljajte nas na družbenih omrežjih in nikoli več ne zamudite najnovejših trendov ali nagradnih iger!