Nova sezona, nova nega!

Nova sezona, nova nega!

Začetek pomladi je nekaj lepega, končno se začne toplejša sezona in koža je tega leta zelo vesela.

Pozimi koža potrebuje bogatejšo nego kot spomladi. V večini primerov so zimski izdelki spomladi preveč mastni za kožo, razen če imate na splošno zelo suho kožo. Nega kože naj bi sedaj obsegala predvsem vlažilne izdelke.

Če imate normalno ali mastno kožo, lahko spomladi uporabljate blažje kreme. Vsebujejo večjo vsebnost vlage in manj maščob. Vendar, če imate zelo suho kožo, lahko še naprej uporabljate maščobne izdelke za nego kože.
Pri umivanju je treba opozoriti, da preveč vroča voda po nepotrebnem draži kožo, zato je najboljša kratka kopel ali prha.

Konstantna sprememba med hladnim zrakom v zimskih mesecih zunaj in z zrakom, ki je izsušen zaradi ogrevanja predstavlja za različne tipe kože različne obremenitve.

Zato je prilagajanje nege med prehodom iz zime v poletje in obratno v vsakem primeru smiselno in podpira vašo kožo pri vsakodnevni regeneraciji.

Zlasti koža na obrazu, na primer, pogosto trpi zaradi pomanjkanja vlage spomladi. V preteklih mesecih, večinoma na nepokritem delu telesa, se odstrani preveč vlage in maščob. Razlog za uzgube sta hladen zrak na prostem in izsušen zrak v notranjih prostorih.