Sijajno skozi božični čas

Sijajno skozi božični čas

Privoščite sebi in svojemu telesu malo oddiha med božičnimi prazniki

Božični čas je seveda zelo poseben čas, ki ga je najbolje preživeti z družino in prijatelji. Kljub temu so tedni pred božičem običajno zelo burni in stresni, zato pogosto zaman iščemo mir in tišino v tem "čutnem" času. Zato je še toliko bolj pomembno, da si vzamete čas zase ter svojemu telesu in umu omogočite počitek od božičnega stresa. Za vas smo pripravili majhno rutino za nego obraza, ki bo vaši koži pomagala zasijati med prazniki.

1. korak: globinsko čiščenje

Naša koža je vsakodnevno izpostavljena nečistočam, odvečnemu znoju in ličilom, kar lahko povzroči razdraženost in suhost. Za razbremenitev in krepitev kože je zato pomembno temeljito in intenzivno čiščenje.

Naši predlogi:

  • Vital Foaming Cleanser znamke NUORI očisti kožo do por in aktivno preprečuje suhost. Obogaten z dragocenimi antioksidanti krepi in ščiti tudi kožno pregrado.
  • Evercalm Gentle Cleansing Gel znamke REN daje koži prijeten občutek svežine brez izsuševalnega učinka, zato je gel primeren tudi za čiščenje zelo občutljive kože.
  • Blue Volcanic Stone Purifying & Antioxidising Cleansing Gel znamke avant ima intenzivno čistilne, antibakterijske in antioksidativne lastnosti, ki ne le nežno odstranjujejo umazanijo in ostanke ličil, ampak tudi krepijo elastičnost kože.

2. korak: čas je za maske

Če želite svoji koži dati pravo svežino, so maske OBVEZNE. Ne glede na to, ali gre za masko iz blaga, kreme ali gela – vaša koža bo zasijala z intenzivno negovalnimi učinkovinami.

Naši predlogi:

  • Pumpkin Enzyme Mask znamke Peter Thomas Roth nežno lušči kožo in daje prefinjeno in naravno sijočo polt.
  • Sensory Black Mask Patch znamke Bio Thai zagotavlja vlago in hranila, potrebna za ustvarjanje enakomerne polti.

3. korak: pilingi za čisto kožo

Zlasti v stresnih obdobjih naša koža pogosto postane bleda in brezizrazna, zato redna uporaba tekočega pilinga ponovno razkrije svežo in sijočo polt, saj kožo osvobodi odmrlih kožnih celic.

Naš predlog:

  • Alpha Beta Peel Universal Formula znamke Dr. Dennis Gross izravnava nepravilnosti v tonu kože, krepi strukturo kože in pomaga zmanjšati zgodnje znake staranja kože.

4. korak: brezhibna porjavelost tudi pozimi

Vsi vemo: z le nekaj urami sonca v zimskih mesecih poletno popolno porjavel videz kože hitro zbledi. S H2O Tan Mist Face znamke James Read lahko svojo polt ohranite brezhibno in sijočo ter porjavelo polt vse leto.