Zakaj je zaščita pred soncem še posebej pomembna spomladi

Zakaj je zaščita pred soncem še posebej pomembna spomladi

Kaj morate vedeti o zaščiti pred soncem

Pomlad se hitro bliža in z njo daljši dnevi napolnjeni s soncem, časom na prostem in dolgimi, sproščujočimi sprehodi. Zato je nujno, da zaščito pred soncem vključite v svoj vsakdan. Nega kože proti staranju je malo koristna, če v vaši lepotni rutini manjka zaščita pred soncem. Izdelki za zaščito pred soncem naj bodo vaša vsakodnevna rutina. Pazite, da se ne osredotočate samo na področja, ki so najbolj dovzetna za sončne opekline. Zaščititi je treba tudi obraz, ustnice in lase.

1. Dnevna krema s SPF
Obraz je dovzeten za poškodbe zaradi UV žarkov, zato ga je treba zaščititi za vsako ceno. Za preprečevanje prezgodnjega staranja kože je priporočljiva dnevna krema z zaščitnim faktorjem. Glavna naloga zaščite pred soncem je zaščita kože pred UV žarki. Dnevna krema z zaščitnim faktorjem ščiti, neguje in obnavlja kožo.

2. Zaščitite kožo vse leto
Idealno bi bilo, da bi bila zaščita pred soncem vključena v vašo vsakodnevno nego kože - poleti in pozimi. Že 20 minut sončenja na dan pomeni do 120 ur UV izpostavljenosti na leto. Vaša koža se vam bo zahvalila za vsak dan, da je zaščitena pred škodljivimi učinki sonca.

Cosmetrie nasvet: Korejke so pri uporabi kreme za sončenje na vrhu: Krema za sončenje Papaya-D znamke Benton je s svojim SPF 38 PA +++ vrhunska možnost.

3. Zaščita za oči in ustnice
Najobčutljivejša področja kože - to so tisti deli kože, ki so bolj dovzetni za UV-poškodbe - so pogosto zapostavljena. Ko so izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, je priporočljivo, da ustnice zaščitite z balzamom.
Namig: bogate teksture izdelkov za nego ustnic lahko uporabimo tudi na področju oči!

Cosmeterie nasvet: Balzam za ustnice Mimitika z zaščitnim faktorjem SPF 20 je priljubljen spremljevalec pri sončenju. Ponuja zaščito, ne izsuši kože in zagotavlja jasen zaključek.

4. SPF za lase

Čeprav lasje ne kažejo znakov sončnih opeklin, jih je nujno zaščititi pred UV žarki. Ker je glava pogosto izpostavljena soncu, lahko oslabi keratinsko strukturo las in včasih lahko privede do poškodbe las. Da bi to preprečili, je priporočljivo uporabiti šampon z UV zaščito ali oljem za zaščito pred soncem.