Nasveti in triki za čiščenje čopičev

Nasveti in triki za čiščenje čopičev

Zakaj je potrebno čistiti čopiče za ličenje?

Čopiči za ličenje zbirajo ostanke izdelkov na ščetinah. To bo oviralo brezhiben nanos pudra, rdečila in podlage. Še več, umazanija, prah in ostanki ličil, ki jih najdemo na ščetinah, tvorijo idealno gojišče za bakterije. To lahko povzroči neželene kožne nečistoče in draženje. Nobena količina izdelkov za nego kože ne more ovirati učinka bakterij, ki pridejo v stik s kožo zaradi umazanih čopičev za ličenje. Redno čiščenje čopičev n gobic za ličenje bo preprečilo pojav nečistoč in zagotovilo dolgo življenjsko dobo orodij.

Kako pogosto je treba čistiti čopiče?

⫸ Čopiče za ličenje in lepotna orodja, kot so gobice, aplikatorji in podobno, je treba čistiti vsaj vsaka dva tedna - v idealnem primeru enkrat na teden. Čopiče za podlago je treba čistiti vsak dan ali vsak drugi dan.

Kako očistiti čopiče

⫸ Za zagotovitev, da vaši čopiči ostanejo brez bakterij in trpežni, priporočamo uporabo posebnih orodij in čistil za čopiče, ki ostanke izdelka odstranjujejo hitro, nežno in učinkovito.

Spray čistila omogočajo hitro čiščenje čopičev med globinskimi čiščenji. Ščetine preprosto popršite, obrišite in pustite, da se posušijo. Ta metoda ne nadomešča postopkov globinskega čiščenja.

Za temeljito čiščenje ščetin lahko uporabimo posebne šampone ali mila za čiščenje čopičev. Formule so nežne do vlaken in zagotavljajo blago čiščenje, ne da bi se izsušile.

Orodja za čiščenje čopičev z različnimi površinskimi teksturami, kot so gumbi ali ščetine, omogočajo temeljito, hitro in nežno čiščenje. Moker čopič oblijte z majhno količino čistilnega sredstva in nežno vrtinčite na teksturirani površini silikonske blazinice, dokler ne nastane pena, ki odstrani morebitne ostanke. Držite čopiče pod tekočo vodo, da se sperejo. Ščetine nežno oblikujte in jih nežno pritisnite, da odstranite odvečno vodo. Čopič položite na čisto brisačo in pustite, da se posuši na zraku z glavo ščetke navzdol v rahlo nagnjenem položaju. To preprečuje, da bi se znotraj ročaja zataknila vlaga, ki bi lahko poškodovala lepilo. Poseben nosilec ščetk lahko pomaga, da se posušijo v obrnjenem položaju.

Čiščenje čopičev je lahko enostavno

2X Sigma Spa® rokavice za čiščenje čopičev znamke Sigma Beauty odstranijo umazanijo, olje ali ličila. Hitro in učinkovito čiščenje zahvaljujoč osmim naprednim teksturam čiščenja. Še posebej praktično: rokavice so primerne za desno in levo roko.