Kaj naredi Retinol tako poseben?

Kaj naredi Retinol tako poseben?

Kaj morate vedeti o sestavini proti staranju

Retinol, znan tudi kot vitamin A, je znan po svojih anti-aging lastnostih, zato se pogosto uporablja v izdelkih za nego kože. Spodbuja obnovo celic in podpira, telesno lastno, proizvodnjo kolagena, ki se v zgodnjih 30-ih izrazito zmanjšuje. Retinol deluje v zgornjih plasteh kože, kožo naredi bolj gladko in enakomerno, zmanjšuje pigmentacijo, gladi fine linije in zmanjšuje velike pore.

Vsekakor je treba kožo počasi privajati na retinol in ga sprva uporabljati le vsaka dva ali tri dni. Z uporabo retinola se zgornja plast kože hitreje obnavlja in se zato lahko počuti bolj suha. Zato jo je potrebno intenzivno negovati.

Po približno enem do treh mesecih je mogoče pričakovati prve rezultate .

Retinol Booster

Serumi s koncentrirano vsebnostjo retinola so še posebej učinkoviti, saj lahko trajno izboljšajo strukturo kože. 1% Retinol Booster iz Paula's Choice lahko z redno uporabo zgladi majhne gubice, odpravi poškodbe zaradi sonca, v obliki madežev in okrepi kožno pregrado. Poleg tega booster vsebuje sladki koren in izvleček ovsa, ki imata antioksidativni učinek. Booster rafinira velike pore, jih gladi in popravlja.

Kaj je potrebno upoštevati pri uporabi Retinola?

  • retinol se ne sme uporabljati pri nosečnicah in doječih mamicah
  • zelo pomembno je tudi, da se retinol uporablja samo zvečer, saj je zaradi hitrejše obnove koža bolj občutljiva na svetlobo. Čez dan ne smete pozabiti na kremo za sončenje
  • še posebej občutljivi tipi kože bi se morali vzdržati nege z retinolom (visoke koncentracije)