Maskne - Nekaj nasvetov za pomirjanje razdražene in nečiste kože

Maskne - Nekaj nasvetov za pomirjanje razdražene in nečiste kože

Kako: povečati prožnost kože

Maskne- maska in akne - opisuje aknam podoben nastanek draženja kože, ki nastane pri rednem nošenju mask za obraz. Običajno se pojavijo madeži okoli predelov nosu in ust, rdečina, suhi madeži in ogrci so prav tako klasični simptomi, ki se lahko pojavijo. Nenehno trenje kože in tkanine z obrazne maske, nošenje uporabljenih obraznih mask, ličila in toplota, ki se nabira med nošenjem mask, povzročajo draženje kože. Vlažne in tople razmere, ki nastanejo, so dobro gojišče za bakterije. Nošenje mask za obraz lahko negativno vpliva zlasti na občutljivo kožo.

Vzroki za akne, povezane z obrazno masko

Obrazne maske lahko med drgnjenjem po koži povzročijo draženje, dražijo pore, ki povzročajo mikrorazpoke, ki bakterijam in delcem umazanije prodrejo v kožo. Kožna pregrada je zaradi tega oslabljena. To dopolnjujejo ličila, odvečni sebum in onesnaženje. K temu je dodano še to, da odstranjevalnih mask za obraz ne nadomestimo z novimi maskami ali maske iz blaga ne čistimo tako pogosto, kot bi morali. Posledica tega je, da koža postane preobremenjena in vznemirjena, kar vodi do vnetih por.

Vlažna klima, ki nastane zaradi nošenja mask, prav tako ogroža polt in lahko povzroči nastanek mozoljev.

Redno čiščenje z nežnimi mili je nujno

Koža najbolj zahteva blag, a temeljit režim čiščenja in nege, ki poveča njeno prožnost in vzpostavi ravnovesje. Nežna čistila, ki učinkovito odstranjujejo ostanke, je treba uporabljati zjutraj in zvečer.

Detox Face Wash APoEM je čistilni gel brez mila, obogaten z oljem čajevca in izvlečki iz mandarin, kivija, pomaranč in jabolk. Zagotavlja čiščenje por, ki raztaplja ličila in odstranjuje odvečni sebum. Olje čajevca pomaga zmanjšati nastanek kožnih nečistoč, ne da bi povzročilo suhost kože. Čudovit vonj citrusov daje čudovit in prijetek občutek, kot v spa.

Okrepite kožno pregrado s hialuronsko kislino & ceramidi

Vlažilni kozmetični izdelki, ki so napolnjeni s hialuronsko kislino in s ceramidi, ki krepijo kožo, so še posebej dobri pri spodbujanju prožnosti kože, hkrati pa kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi.

Razdražena, pordela in reaktivna koža zahteva optimalno nego. Izjemno lahkoten Instant Kalmerjev serum Pai Skincare ponuja pomirjujoče lastnosti pridobljen iz morske astre, naravni ceramidi pa pomagajo okrepiti kožno pregrado. Serum je idealen za kožo, ki trpi za rozaceo in atopijskim dermatitisom.

8 nasvetov za preprečevanje pojava maskne

• Očistite obraz dvakrat na dan
• Izogibajte se težkemu ličenju ali uporabljajte samo lahki puder
• Masko vsak dan zamenjajte z novo ali sveže oprano
• Redno nanašajte glinene maske za obraz
• Vsaj enkrat na teden nanesite piling BHA
• Pod masko nosite obliže proti mozoljem, da preprečite trenje
• Uporabljajte lahke gel kreme brez olj, ki krepijo in ščitijo kožno pregrado
• Uporabljajte izdelke, ki vsebujejo CBD, cink, niacinamid ali salicilno kislino (BHA)