5 lepotnih nasvetov za nego kože poleti

5 lepotnih nasvetov za nego kože poleti

Samo zaščita pred soncem ni dovolj.

Svetlo sonce, zlata koža in počitnice ... z eno besedo: poletje! Ampak ne pozabite, da ste vedno pozorni na svojo kožo. Ne skrbite, s pravimi izdelki se lahko borite proti znoju, majhnim rdečim mozoljem, suhosti in madežem, značilnim za poletno obdobje. V vašo pomoč smo vam med poletno nego kože našteli 5 nasvetov, ki jih je enostavno upoštevati, preverite jih zdaj!

1. Izberite pravilno zaščito pred soncem

Glavna naloga zaščitnih krem je, da vas zaščitijo pred škodljivimi UV žarki. Če ima izdelek zaščitni faktor pred soncem, vas bo verjetno zaščitil le pred UVB žarki, vendar to ni dovolj! Pravzaprav lahko UVA žarki prodrejo še globlje v kožo in jo poškodujejo. Ravno zaradi tega poskrbite, da vas tudi vaš najljubši izdelek ščiti pred UVA žarki. Da preprečite nepravilnosti, poskrbite, da zaščitna krema za obraz ni komedogena, da ne zamaši pore. Kot alternativo kremi za sončenje lahko uporabite dnevno kremo z vgrajenim zaščitnim faktorjem, ki pomaga koži bolje dihati.

2. Temeljito in nežno čiščenje obraza

Povišanje temperatur obremenjuje kožo, saj se na splošno ponavadi veliko bolj potite in se je pogosto dotikate, da jo posušite. Ravno zaradi tega si zvečer vzemite nekaj minut za temeljito čiščenje obraza. Da ne boste še bolj dražili obraza, oljne izdelke odložite na stran in preizkusite nekaj nežne peneče kozmetike na vodni osnovi. Izberite izdelke, obogatene z pomirjujočimi sestavinami, kot so aloe vera, salicilna kislina ali ekstrakt grozdnih pečk.

3. Pripravite si reden piling

Reden piling je nujen za gladko, negovano kožo. Še posebej poleti lahko pravi piling površino globoko osvobodi umazanije in sebuma ter popravi naravno pregrado kože. Poleti vaša koža potrebuje malo dodatne podpore za regeneracijo. Ker morate biti tudi posebej nežni, pazite, da ne boste pretiravali in izvajali pilinga prepogosto. Še posebej svetujemo, da pilinga ne izvajate zjutraj, saj bi lahko dodatno izpostavili kožo agresivnemu delovanju UV žarkov.

4. Izberite osvežilne izdelke za obraz

Poleti obraz še posebej prizadenejo visoke temperature. Ravno zato ne pozabite skrbeti za predel okoli oči in ustnic, morda z osvežilnimi maskami, geli ali kremami. Za še bolj osvežujoč učinek jih lahko hranite celo v hladilniku! V tej sezoni lahko celo osvežujoči spreji za obraz nudijo prijetno olajšanje in dajo osvežitev v najbolj vročih dneh.

5. Dodaten odmerek hidracije po sončenju

Po aktivnosti na prostem ali po sončenju je vaša koža obremenjena in suha. Ravno zato morate na kožo nanašati tudi izdelke za uporabo po soncčenju! Kako pa izbrati pravega? Najprej se prepričajte, da zadevna kozmetika zagotavlja močno hidracijo in je učinkovita v primeru suhosti. Poleg tega mora biti formulacija bogata z vitamini, saj preprečujejo oksidativni stres, ki ga povzročajo prosti radikali. Pa ne samo to: po dolgem izpostavljanju soncu so še posebej primerni izdelki, ki vsebujejo vitamine E in Q10.