Moč zdravilnih gob in zelišč TCM

Moč zdravilnih gob in zelišč TCM

Intervju z ustanoviteljico YLUMI Amely Kuchenbäcker

Prehranska dopolnila nemške blagovne znamke YULMI izdelujejo strokovnjaki z ljubeznijo in samo z naravnimi in preizkušenimi sestavinami. So prava superživila, saj vsebujejo kakovostna zelišča in zdravilne gobe, ki so v tradicionalni kitajski medicini (TCM) zelo cenjeni. Te med drugim podpirajo imunski sistem in presnovo ter pomagajo vzdrževati normalno kožo in zdrave lase. Pogovorili smo se z ustanoviteljico Amely Kuchenbäcker in ji postavili nekaj vprašanj.

Kakšna je zgodba v temelju blagovne znamke YLUMI?

Pred nekaj leti sem imela zdravstvene težave po stresnem obdobju, sklepi so mi otekli in v nekem trenutku sem težko hodila. Takrat sem bila v kontaktu z veliko zdravniki in so mi predpisali zdravila proti bolečinam in kortizon. Ker se v resnici nisem počutila nič bolje, me je mama (tudi sama zdravnica) končno odpeljala kitajskemu naturopatu, ki me je zdravil z akupunkturo in zeliščnim zdravljenjem iz tradicionalnih zelišč in zdravilnih gob.

Počutila sem se bolje precej hitro in po nekaj tednih so mi sklepi popolnoma nehali otekati. Zame je bila to menjava igre. Bila sem popolnoma fascinirana nad holističnim pristopom tradicionalne kitajske medicine (TCM). Postalo mi je jasno, da si lahko človeško telo opomore takoj, ko je v ravnovesju. Zlasti zelišča so mi dela tako dobro, potem pa sem se dolgo časa ukvarjala s starimi recepti in učinki naravnih sestavin.

Takrat sem iskala prehransko dopolnilo iz naravnih zelišč in zdravilnih gob, ki ga zlahka vključim v svojo vsakodnevno rutino. Ponudba v Nemčiji je bila res razočarajoča, preizkušene in veganske izdelke iz Nemčije je bilo težko najti. Tako sem raziskala nemške proizvajalce in uvoznike certificiranih surovin, ki so me nato podprli pri oblikovanju lastnega izdelka - po najvišjih standardih kakovosti, s preizkušenimi sestavinami, 100% veganskimi in brez težkih kovin.

V čem se YLUMI razlikuje od običajnih prehranskih dopolnil?

Na YLUMI združujemo preizkušene rastlinske snovi iz tradicionalnega kitajskega zeliščarstva z najsodobnejšimi aktivnimi sestavinami. Recepte razvijajo in izdelujejo v Nemčiji z ekipo nutricionistov in specialistov TCM na osnovi certificiranih zdravilnih gob in nežno delujočih adaptogenih zelišč.

YLUMI smo ustanovili, ker želimo drugim omogočiti dostop do certificiranih adaptogenih zelišč in zdravilnih gob. Zlasti v časih, ko sta stres in hektika pogosto del vsakdana, ponujamo s svojimi izdelki nežno alternativo za vsakdanje življenje in želimo prenesti občutek življenja. Samooskrba in povezava telesa, uma in duše sta stebra, na katerem temelji naša filozofija in temelj našega podjetja. Naši recepti temeljijo na poznavanju tisočletne kitajske zeliščarske teorije, vse mešanice se proizvajajo v Nemčiji v tesnem sodelovanju z ekipo strokovnjakov iz prehranskih strokovnjakov in specialistov TCM.

Vsi izdelki so 100-odstotno veganski, brez konzervansov, barvil ali kemičnih sladil, brez laktoze, glutena in onesnaževal. Formule smo delali že dolgo, sestava izdelkov je po vsem svetu edinstvena. Z natančnim izborom in kombinacijo adaptogenov in vitaminov so izdelki usmerjeni v spodbujanje čudovite kože in las, zdravja jeter, več energije in boljše kakovosti spanja, odvisno od smeri delovanja.

Izdelki vsebujejo tako imenovane vitalne gobe - kako je nastala ideja in ali imamo vpliv?

Zdravilne gobe zaradi svojih sestavin aktivnih sestavin in lastnosti, ki spodbujajo zdravje, sodijo med najstarejša zdravila na zemlji. Nekateri od njih se že tisoč let uporabljajo v TCM, čedalje bolj pa jih cenijo tudi zahodni zdravniki in naturopati. Posebnost zdravilnih gob je njihov adaotogeni učinek.

Adaptogeni so aktivne rastlinske snovi, ki telesu lahko pomagajo, da se v stresnih situacijah bolje spoprijema s stresom. Lahko se prilagodi posameznim potrebam telesa in temu ustrezno razvije njihov učinek. Razlog za to so biološko aktivne rastlinske snovi, kot so flavonoidi, polifenoli, terpeni in polisaharidi, ki pomagajo organizmu, da se bolje spoprijema s fizičnimi in čustvenimi stresnimi situacijami. Nekatere zdravilne gobe, kot je reishi, naj bi imele zelo prilagodljive lastnosti, tj. lastnosti uravnoteženja in uravnavanja.

Ali lahko varno jemljete izdelke YLUMI v daljšem časovnem obdobju?

Vsekakor. Priporočamo, da ga jemljete v obdobju vsaj 1-3 mesecev, saj adaptogena zelišča trajajo nekaj časa, da optimalno delujejo. Možen pa je tudi dolgoročnejši vnos, veliko naših kupcev jemlje posamezne izdelke skozi vse leto, ker se z njimi preprosto bolje počuti. Pomembno je poudariti, da gre za prehransko dopolnilo in ne za zdravila. Če imate resno bolezen in morate jemati močna zdravila, priporočamo, da se najprej pogovorite z zdravnikom, da ne bo protislovja.

Ali obstaja alternativa, če ne želite pogoltniti kapsul?

Imamo tudi dve naši formuli v obliki praška, ki jih lahko zmešate v veganskem mleku, čaju, smoothiejih, pa tudi v kaši ali müsliju. Tudi naše kapsule je mogoče enostavno odpreti (previdno potegniti narazen), prah lahko nato preprosto vmešate v tekočino, to ni problem - učinek je enak.