Obrazni valj: Lepotna orodja z Daljnega vzhoda

Obrazni valj: Lepotna orodja z Daljnega vzhoda

Gua sha, valjčki iz rožnega kremena in žada

Kar se je začelo kot popoln hype, je zdaj postalo nepogrešljiv del naše lepotne rutine. Valji za obraz in masažna orodja gua sha so nujni za ciljno masažo obraza in dosegajo impresivne učinke.

Od kod prihajajo valji gua sha, rožni kremen in žad?

Kar je pri nas trend že nekaj let, je že stoletja zasidrano v tradicionalni kitajski medicini. Kitajci so že zelo zgodaj prepoznali skrito moč kamnov za lajšanje bolečin z odstranjevanjem škodljivih snovi s kože. Danes učinke proti staranju uporabljamo v obliki valjev iz rožnega kremena in žada, pa tudi gua sha za ciljno masažo obraza.

Kakšen učinek imajo lepotna orodja?

Kot na kratko omenjeno, so lepotna orodja narejena iz zdravilnih kamnov v različnih oblikah, namenjena masažam obraza. Na obrazu najdemo 26 mišic in nekaj limfnih poti, ki se strdijo ob stresu ali pomanjkanju spanja, kar vodi do kopičenja tekočine. Rezultat je bleda polt in oteklina. Limfni sistem nima lastne črpalke in ga je treba aktivirati s premikanjem. Z masažo obraza spodbudimo krvni obtok in onesnaževala hitro in brez truda odstranimo. Poleg tega se spodbuja delovanje kože, pa tudi tvorba elastina in kolagena. Koža je videti bolj močna in sijaj kože se poveča. Masaža obraza pomaga izboljšati absorpcijo naslednjih formul za nego kože.

Valji iz rožnega kremena in žada

Roza ali zelena, rožni kremen ali žad - kaj je najbolje? Zdravilni kamni se ne razlikujejo le po barvi, ponujajo tudi različne različne lastnosti.

Žad: Žadov kamen predstavlja zdravje v Aziji. Velja za razstrupljanje in sproščanje, učinkoval naj bi pomirjujoče in uravnotežil kislinsko-bazično raven.

Rožni kremen: Kamen iz rožnega kremena naj bi utrjeval in spodbujal prekrvavitev. V Aziji naj bi lajšal stres in podpiral zdravljenje.

Navodilo za uporabo: Masaža obraza naj se vedno izvaja na čisti koži in se izvaja zjutraj in zvečer. Na splošno se masaža začne s sredino obraza s ponavljajočimi se premiki navzven. Za predel očesa uporabite manjši valj, ki ga drsite od veke proti templjem. Počasi obdelujte predel nosu z manjšimi valji, masirajte od konice nosa proti obrvi. Previdno se premikajte od dna vratu navzgor z večjim valjem. Z obraznim valjčkom lahko v kožo nanesemo tudi serum, olje za obraz ali dnevno/nočno vlažilno kremo.

Gua sha

Gua Sha je tudi narejen iz dragih kamnov, kot so rožni kremen ali žad. Ta vrsta masaže obraza naj bi kožo osvobodila zamašitev in toksinov; nanjo gledajo kot na način razstrupljanja obraza. Po eni strani spodbuja krvni obtok, da koži povrne svež videz. Znan je tudi po učinku proti staranju, saj sprošča obrazne mišice.

Navodila za uporabo: Tako kot obrazni valjček se tudi gua sha lahko uporablja za jutranje in večerne masaže na čisti koži - v idealnem primeru se za najboljše rezultate uporablja po masaži z obraznim valjčkom. Nanesite izbrano olje za obraz, nato pa začnite masirati obraz. Kamen vedno položite na sredino obraza in masirajte navzven. Pri masiranju vratu masirajte navzgor.