Najboljši postopki za lase za razcepljene konice, lomljenje las in suhe konce

Najboljši postopki za lase za razcepljene konice, lomljenje las in suhe konce

Ustrezno zdravljenje las za vse potrebe

Maske za intenzivno nego

Lasje so izpostavljeni številnim stresom in obremenitvam, zlasti v zimskih mesecih: volnene kape in trakovi, suh notranji zrak in mraz. Zato je zelo pomembno, da režim nege las prilagodite sezonsko. Pozimi lasje zahtevajo nego las z negovalnimi olji in vlažilnimi sestavinami. Ti pomagajo popraviti poškodbe in tvorijo zaščitni film na vsakem posameznem pramenu.

⫸ Tretmaji za lase soresnično vsestranski: izboljšujejo obvladljivost las, zagotavljajo potrebno vlago, dodajo mehkobo in sijaj, hkrati pa preprečujejo neželene vročine.

Maske za lase: kako uporabiti

  1. Nekaj napotkov, ki jih je treba upoštevati, da bi maske za lase v celoti razkrile svoje pozitivne učinke.
  2. Izdelek previdno nanesite na mokre lase in ga s široko zobnim glavnikom porazdelite po celotni dolžini las.
  3. Masko za lase nanesite na podaljšane lase od ušes navzdol. Lasje na lasišču so pogosto bolj mastni kot ostali del. Delovanje izdelka od ušesa navzdol preprečuje preobremenitev lasišča z izdelkom.
  4. Lase zavijte v ohlapno figo in toplo brisačo. Toplota odpre lasni mešiček, da sprejme aktivne sestavine, ki jih vsebuje maska za lase.
  5. Masko za lase pustite delovati vsaj 20 - 30 minut (čas se lahko razlikuje glede na vrsto maske za lase, ki jo uporabljate).
  6. Dobro sperite s hladno vodo, da zaprete povrhnjico in zaklenete vse prednosti uporabe maske za lase.

Maske za lase za vaš tip las

  • Hidratantne maske za lase

Hidratantne maske so idealne za fine tipe las, ki nimajo odskoka, zaradi česar so pogosto videti ravni. Lahki tretmaji z vlažilno hialuronsko kislino so idealni, saj las ne obtežijo. Keratin in pšenični proteini dajejo teksturo lasem in povečajo odpornost.

Cosmeterie nasvet: Maske za lase nanašajte zmerno, najbolje le na podaljške las.

  • Popravljajoče maske za lase

Suhe ali barvno obdelane vrste las so ponavadi krhke, kar pogosto povzroči lomljenje konic in dolgočasno, slamnato strukturo. Potrebna so vlažna in negovalna rastlinska olja, kot sta arganovo olje in kokosovo olje. Poleg tega ti tipi las potrebujejo obnovitvena in elastična sredstva za povečanje, kot sta provitamin B5 ali panteon. Če želite ohraniti prožnost las, po vsakem čiščenju ali vmesnem pranju nanesite majhno količino olja za lase.

  • Negovalni globinski tretmaji

Grobi, kodrasti, močno poškodovani lasje, ki niso preveč fini, zahtevajo izdelke za intenzivno nego. Loj, ki ga proizvaja lasišče, ne doseže podaljškov las, kot bi moral, saj bi morali lasje ležati tako blizu lasišča. Bogati in intenzivni tretmaji z aloe vero, karitejevim maslom ali avokadovim oljem, ki lase oskrbujejo s hranili in vlago, imajo tudi učinek regulacije lipidov. Aktivne sestavine tvorijo zaščitno folijo na povrhnjici las, da jih zaščitijo pred izsušitvijo in dehidracijo.

Spremljajte Cosmeterie na medijih!