Une Nuit Nomade - izredni parfumi z visoko prepoznavno vrednostjo

Une Nuit Nomade - izredni parfumi z visoko prepoznavno vrednostjo

Potovalni dnevnik dišav

Bujna drevesa z datlji, zelene oaze, hladen morski vetrič in dišeči šopki rož - ustanovitelja francoske znamke parfumov Une Nuit Nomade, Alexandra Cubizolles in Philippe Solas, sta želela ujeti ta občutek "tisoč in ene noči" in upočasnitiev vsakdanjega življenja v steklenicah. In tri zbirke parfuom "Une Nuit à Bali", "Une Nuit à Montauk" in "Une Nuit à Oman" so se dobro odrezale. Vsak od izjemnih parfumov je prijetno potovanje v lepoto oddaljenih celin in v svete arom, ki so tako edinstveni, da verjamete, da jih še nikoli niste povohali. Alexandri Cubizolles in Philippu Solasu smo postavili nekaj vprašanj o njunih impresivnih stvaritvah.

Kaj razlikuje kreacije Une Nuit Nomade od mainstream dišav?

Une Nuit Nomade spada v družino oblikovalskih parfumov, ki so redki parfumi, ki jih ni mogoče najti povsod. Radi pripovedujemo zgodbe in posebno pozornost namenjamo sestavi, kakovosti in izbiri sestavin v naših parfumih. Ne poskušamo ustreči vsem, temveč ustvarjamo priljubljenost skozi edinstvenost naših dišav in zapeljujemo drugačno občinstvo.

Katero od dišav lahko najbolj identificirate?

Rekel bi Ambre Khandjar. Je pravi orientalski parfum. Ta parfum je močan, jantarne barve s sladkimi notami, ki jih imam rad, njegove usnjene note pa dajejo dolgotrajen učinek, ki mi je še posebej všeč.

Kaj za vas pomeni parfum? Kaj povezujete z njim?

Vedno obstaja povezava s spominom. To je čarovnija vonja. Zavestno ali nezavedno spominja na trenutek sreče, vonja, ki mi je oblikoval um. In to je odličen način, da ponovno uveljavite svojo osebnost in razpoloženje. To je razlog, zakaj rad spreminjam vonj. Če bi moral vonj kombinirati z zaznavo, bi zagotovo govoril o čutnosti.

Če bi bili "Jardins de Misfah" in "Murmure des Dieux" kosi oblačil, kako bi izgledali?

"Jardins de Misfah" bi bila dolga barvita tunika z V-izrezom in patchwork odeja iz materialov, ki jo zapira velik usnjen pas in se rahlo premika v vetru. "Murmure des Dieux" bi bila simpatična lanena majica v bledi roza barvi, ki jo lahko nosite ves dan - tudi na plaži.

Kaj je največji izziv, ko se pojavi nova dišava?

Ko je parfum izbran in dokončan, je najtežji korak, da ga ponudimo svojim strankam in upamo, da imajo enako percepcijo kot mi, da jih nosi ista zgodba, še posebej pa, da jih njihovi občutki vodijo to sprejeti.

Ali obstajajo kakšni vonji, ki jih ne bi uporabili?

Dlje ko mineva čas, bolj se držimo svojih kreacij. Najpomembneje je, da naši parfumi ostanejo originalni in hkrati nosljivi. Vendar dejansko obstajajo note, s katerimi si nismo zelo blizu, na primer zelo sadne, pomorske in ozonske note. Morda pa bomo uporabili kdaj v prihodnje.

Načeloma lahko vsak nosi kakršen koli vonj, ki mu ustreza, ali se mora parfum ujemati z njegovo osebnostjo?

Parfum ni očitna ali lahka izbira, saj veliko pove o vas. Ampak kot sem že rekel, to pogosto vodi do prijetnega dogodka, zavestno ali ne. Lahko pride do impulzivnih nakupov v skladu s geslom: "Jaz voham, ljubim, kupujem". Običajno je potreben čas, da najdeš parfum, ki ti ustreza. Naklonjena sem temu, da dam parfumu čas, da se pomeša z uporabnikom. Mora vam ustrezati. Izbira parfuma samo zato, ker vam je blagovna znamka všeč, se mi ne zdi smiselna.

Bi raje razpršili oblak parfuma v zrak in se sprehodili skozi ali nanesli vonj po tuširanju? Imate nasvet, kje ali kako najbolje nanesti parfume, da trajajo dlje časa in so še posebej učinkoviti?

Bolj se zavzemam za to, da parfum nosim na svoji koži, ker je dober razvijalec. Vsak ima drugačno pH vrednost, tako da se lahko dišava vedno razvija zelo individualno. Razpršite po zapestjih ali vratu, včasih lahko tudi po laseh. Po škropljenju nikoli ne drgnite zapestja skupaj, ker lahko to poruši molekule. Parfum je mogoče dekantirati kot dobro vino. Rok trajanja parfuma je odvisen tudi od formulacije. Rada pa ga razpršim tudi na kos oblačila, ki ga bom nosila naslednji dan, ker je vonj zbledelega vonja čudovit občutek.