Salicilna kislina / BHA - vse, kar morate vedeti!

Salicilna kislina / BHA - vse, kar morate vedeti!

Trend aktivnih sestavin pod mikroskopom.

BHA, salicilna kislina - izraz, ki je v današnjem času že dobro znan! Če je ena od teh učinkovin na etiketi vašega izdelka za nego kože, ste že zdavnaj napovedali vojno nečistočam. Ampak, ali sta BHA in salicilna kislina enaki? Kakšne učinke ima na kožo in kako jo uporabljamo?

BHA / salicilna kislina - razlike in učinki

Preprosto povedano: med njima ni razlike. Salicilna kislina je vrsta BHA, ki jo dolgo imenujejo beta-hidroksi kislina. Učinkovina je kemični piling, ki ga dobimo iz bele vrbe (Salix alba). Je lipofilna in delci salicilne kisline so razmeroma veliki, zato je še posebej nežna do kože. Odmrle kožne celice držijo skupaj maščobe in lipide, ki zamašijo pore, kar lahko povzroči madeže in akne. Ker salicilna kislina prekine te vezi, se spodbuja obnova celic in koža se pomladi. BHA delujejo tudi kot antibakterijsko sredstvo, saj globoko prodrejo v kožo in iz por odstranijo odvečni sebum.

Salicilna kislina za popoln sijaj

Sredi dvajsetih let se začne proces regeneracije naše kože, ki je odgovoren za svež sijaj, upočasnjevati. To lahko povzroči, da je polt videti bleda in bolj neenakomerna.

Popoln čas, da pokličete junaka za nego kože: salicilna kislina!

Nežno aktivira sposobnost kože, da obnavlja celice, da zmanjša drobne gubice, gube in razbarvanje. Koža ostane čvrsta in sveža s popolnoma sijočim sijajem!

Načeloma je BHA primeren za vse tipe kože. Vendar je priporočljivo, da ga ne uporabljate na zelo občutljivi koži ali kadar imate kožno bolezen. Velik uspeh imajo zlasti okrnjene in mastne vrste kože, ki se zanašajo na salicilno kislino.

Salicilna kislina proti sadni kislini

Ali naj uporabljam BHA ali AHA? AHA pomeni alfa hidroksi kislina in spada v družino sadnih kislin. Od salicilne kisline se razlikuje po tem, da še bolj prodre v kožo. AHA spodbujajo tvorbo kolagena in elastina v koži ter zagotavljajo bolj čvrsto polt.

BHA (salicilna kislina): običajna, nečista, mastna in občutljiva vrsta kože

AHA (sadna kislina): normalna, suha in zrela vrsta kožeSpremljajte nas na družabnih omrežjih in nikoli več ne zamudite nobenega tekmovanja, novih izdelkov in lepotnih novic!