Katera maska za obraz ustreza moji koži?

Katera maska za obraz ustreza moji koži?

Na voljo so v različnih teksturah in s široko paleto sestavin. Vse maske za obraz imajo isti cilj, trajno izboljšati polt. Tukaj vam pojasnimo, katera maska je primerna za kateri tip kože.

Kremne maske

Kremne maske imajo gostejšo konsistenco in jih je zato še posebej enostavno nanesti s čopičem ali s prsti. Zaradi sestave, bogate s hranili, imajo še posebej intenziven negovalni učinek na koži. Primerne so za vse tipe kože, predvsem pa za suho in zrelo kožo.

Gel maske

Gel maske zagotovijo absolutno svežino vaši koži! Hitro napolnijo zaloge vlage, negujejo z negovalnimi sestavinami in podarijo mladosten videz. Rezultat je polnejša polt z naravnim sijajem. Na splošno so primerne za vse tipe kože.

Maske z zdravilno glino

Maske za obraz z zdravilno zemljo so še posebej primerne za globinsko čiščenje kože obraza. Še posebej pogosto se uporabljajo za nečisto ali mastno kožo. Absorbirajo odvečni sebum, ki maši pore, da preprečijo nastajanje ogrcev in madežev. Če imate zelo suho kožo, si po uporabi zdravilne zemeljske maske nanesite vlažilni serum.

Nočne maske

Nočne maske zagotavljajo posebno intenzivno nego, aktivne sestavine se prav skozi noč dobro absorbirajo.

Glede uporabe so vse enake: uporabite masko za spanje enkrat na teden namesto običajne kreme za obraz. Po čiščenju nanesite na obraz, obdelajte s krožnimi gibi in se odpravite v posteljo. Naslednje jutro se boste tako zbudili s svežo poltjo. Primerne so za vse tipe kože. Še posebej občutljivi tipi kože morajo predhodno preizkusiti masko na ustreznost na majhnem območju, preden z masko prekrijete celoten obraz.

Piling maske

Blage kisline, najboljši naravni delci (npr. iz vulkanskega pepela ali gline) ali encimi v piling maskah zagotavljajo svilnato gladko kožo, saj se odmrle kožne celice in odvečni sebum nežno odstranijo. Prav tako prečistijo pore, učinek globinskega čiščenja pa prepreči nečistočo. So idealni za hitro mastno kožo, ki je nagnjena k madežem.

Tekstilne maske

Tkanine ali maske iz tekstila so izdelki iz tankega materiala, ki imajo vnaprej pripravljeno obliko obraza. So namočene s posebnimi aktivnimi sestavinami in vlažilnimi serumi . Tkanine za masko so vedno na voljo v pakiranju posamezno, preprosto jih razgrnete in nanesete na obraz, predele ust in oči izpustite.

Prednost je, da so vaše roke čiste, ko jih uporabljate, na oblačila ne kaplja nič, poleg tega pa vam ni treba skrbeti za pravilno uporabljeno količino, saj imajo te maske že pravo količino aktivnih sestavin vpite v tkanini.

Primerne so za vse tipe kože, saj obstaja primerna tekstilna maska za skoraj vse potrebe kože.