Powervitamin niacinamid v kozmetiki: kaj lahko dosežemo

Powervitamin niacinamid v kozmetiki: kaj lahko dosežemo

Vitamin B3 za obraz

Niacinamid je derivat vitamina B3 (kemijsko ime vitamina B3 je niacin). To pomeni, da je niacinamid oblika vitmina B3, ki ima nekoliko drugačno kemijsko strukturo kot niacin.

Številne klinične študije so pokazale, da lahko vodotopna snov pozitivno vpliva na kožo, če jo redno uporabljamo. Vitaminski derivat se prednostno uporablja v serumih na vodni osnovi, kot je Elixir Vital B MUKTI .

Na koncu članka (ali v stolpcu poleg članka) boste našli nekaj naših Topseller-jev, ki vsebujejo niacinamid! Najboljše na začetek: Nicainamid je primeren za skoraj vsak tip kože, saj se sestavine na splošno dobro prenašajo!

Kakšen je učinek niacinamida?

1. Učinek proti staranju

Derivat vitamina B3 ima antioksidativne lastnosti in ščiti kožo pred prostimi radikali. To prepreči prezgodnje staranje kože. Snov prav tako spodbuja nastajanje lipidov in telesno tvorbo kolagena in elastina. Rezultat je trdnejša in bolj gladka polt, ki pridobi elastičnost. Fine gube se pri redni uporabi premaknejo v ozadje.

2. Krepi zaščitno funkcijo kože in jo navlaži

Študije so pokazale, da ima snov regenerativni učinek na poškodovano kožno pregrado. Vitamin B3 podpira telo pri tvorbi lipidov in ceramidov, ki so ključni za zaščitno funkcijo kože. Neokrnjena kožna pregrada zagotavlja, da koža izgubi manj vlage in postane bolj odporna na zunanje vplive. Zato so izdelki, ki vsebujejo niacinamid, idealni tudi za suho kožo.

3. Zmanjša povečane pore

Ob redni uporabi se pore skrčijo in se zmanjšajo. Koža ni le lepša in bolj enakomerna, tudi podlaga in osnova se bolj zgladita.

4. Pomirja kožo

Derivat vitamina B3 podpira lastno regeneracijo kože in skrbi za manj razdraženo kožo.

5. Zmanjša nečistoče in matira mastno kožo

Niacinamid uravnava proizvodnjo sebuma in lahko pomaga pri matiranju območja T. Poleg tega ima vitamin antibakterijski učinek in lahko dolgoročno zagotovi bolj gladko polt z bistveno manj nečistoč.

6. Preprečuje razbarvanje kože

Znano je tudi, da derivat vitamina B3 zavira sintezo melanina in s tem izginejo temne pigmentne lise in mozolji. Ponovno vam dodeli sijoč ten.

Pozor, previsoka koncentracija niacinamida lahko začasno povzroči neželeno pordelost kože, saj vitamin začasno razširi krvne žile. Zato je potrebno pozornost nameniti pravilni koncentraciji. Začetniki najbolje stavijo na koncentracijo 1-5%, že vešči uporabniki niacinamida in bolj zreli tipi kože lahko uporabljajo serume z do 10% vsebnosti niacinamida.

Spremljajte Cosmeterie na družbenih medijih in ne zamudite nobenih lepotnih novic in nagradnih iger!