Pravilno umivanje rok - te tri stvari so še posebej pomembne

Pravilno umivanje rok - te tri stvari so še posebej pomembne

Milo & 30-sekundno pravilo

Umivanje rok je preprost način, da se prepreči okužba. Samo umivanje s toplo vodo ni dovolj za odstranjevanje mikrobov, kot so bakterije in virusi. Ker se mikroorganizmi radi zadržujejo v mastni zaščitni plasti na koži, pranje brez pripomočkov ni posebej učinkovito. Te tri stvari so bistvene:

1. Uporabite milo

Uporaba mila je zelo pomembna, saj se bakterije in virusi običajno držijo na koži v maščobni plasti. Mimogrede, večina mil (razen če so antibakterijska) ne uničujejo mikrobov, so pa idealno orodje za njihovo učinkovito odstranjevanje.

2. Upoštevajte 30-sekundno pravilo

Čas je pomemben tudi za temeljito čiščenje. Roke, hrbtišče rok, zapestja, konice prstov in razmake je treba umivati z milom večkrat na dan vsaj 30 sekund. Mimogrede, tekoča mila so bolj higienska kot trda mila.

3. Pazite na svoje roke

Pogosto pozabimo na naknadno nego kože. To je pomembno ne samo za negovanje rahlo suhe kože, ampak tudi za preprečevanje mikro razpok. V takšnih razpokah, ki so očem navadno nevidne, lahko mikrobi prodrejo v zgornjo plast kože in sprožijo okužbo. Krema za roke ohranja kožo prožno in zaščitno plast okrepi.

Fotografije: Unsplash